Digitaalista markkinointia on helppo seurata, ja kun tiedät, mitä asiakkaasi hakee, osaat myös kertoa siitä enemmän. Kotisivujen kävijöitä pääsee seuraamaan Googlen Analytics -palvelulla ja hakukoneessa menestystä Googlen Search Console -palvelulla.
Googlen palveluilla on helppo seurata, missä sivustollasi kävijät käyvät. Näet analytiikasta muun muassa istunnon keskimääräisen keston, keskimääräisen eri sivujen selauksen määrän, mistä sivustolla kävijä on päätynyt sivustollesi sekä sivustolla kävijöiden paikkakunnan. Näät myös reaaliaikaisesti, kuinka monta kävijää sivustollasi on. Kun tiedät, millä sivuilla potentiaalinen asiakas käy eniten, osaat myös kohdentaa markkinointiasi paremmin.
Google Analyticsin käyttö on myös ilmaista, mutta se pitää asettaa sivustolle seuraamaan liikennettä evästeiden avulla. Tämän takia näetkin nykyisin monilla sivuilla kysymyksen evästeistä.
Lähde: TechJury, 2020
Lähde: Backlinko, 2019
Nykyään moni etsiessään uutta hakee ensimmäiseksi Googlesta. Googlen Search Console on myös ilmainen työkalu, jolla voit helposti katsoa, millä hakusanoilla yrityksesi sivut löytyvät Googlesta. Näet, kuinka monta kertaa yrityksesi sivut ovat ilmestyneet Google-hakuun, kuinka korkealla ne keskimäärin ovat olleet ja kuinka moni on klikannut hakutulosta (eli päätynyt haun kautta sivullesi).
Jos et näy ensimmäisellä hakutulossivulla, on mahdollisuutesi klikkauksiin Googlesta minimaaliset – se riippuu ihan hakijan sinnikkyydestä, mutta harvempi siirtyy edes toiselle hakukonesivulle. Alta näet, miten näyttökerrat ja klikkaukset yleensä eroavat toisistaan, sillä keskimääräinen hakutuloksen sijainti on alempana kuin ensimmäisellä sivulla.
Tradenomiopiskelija työskenteli markkinointitehtävissä Toolx Oy:ssä. Sivut uudistettiin ja ne saivat heti hyvää palautetta. Huomattiin, että muillakin yrittäjillä on tarvetta digitaalisen markkinoinnin parantamiseen! Tätä varten perustettiin Medianyrkki: kaikki mediat hoituu saman katon alla kustannustehokkaasti.