Miten kotisivuprojekti etenee?

Miten kotisivuprojekti etenee?

Kun ollaan päätetty, että yrityksellesi tehdään uudet sivut tai olemassa oleville sivuille tehdään muutoksia, pyörät lähtee pyörimään. Miten kotisivuprojekti sitten etenee?

Ennen sivujen ostopäätöstä

Koevedos tulevista sivuista + tarjous

Medianyrkki tekee koevedoksen siitä, miltä uudet sivusi tulisivat näyttämään. Tämä on kuitenkin nimensä mukaisesti vain esimerkki, joten muutoksia voidaan asiakkaan toiveista tehdä esimerkiksi ulkoasuun. Medianyrkki myös kirjoittaa sinulle ehdotuksen sivuston rakenteesta. Samassa yhteydessä Medianyrkki antaa sinulle tarjouksen vastaavanlaisesta sivustosta.

Palaveri

Tarjouksen hyväksymisen jälkeen pidetään palaveri (etänä Zoom-palvelussa, sähköpostitse tai puhelimitse), jossa käydään vielä läpi mitä ollaan tekemässä, mitä tietoa tarvitsemme sinulta ja esimerkiksi aikataulut. Palavereita pidetään tarvittaessa aina kotisivuprojektin edetessä. 

Omaa asiantuntijuuttasi esiin tuovaa sisältöä

Muistathan, että olet itse oman yrityksesi ja alasi asiantuntija. Siksi pyydämmekin sinua kokoamaan materiaalia – esim. kuvia, tekstiä – yrityksestäsi ennen kotisivujen perustamista. Sinun ei tarvitse olla ammattikirjoittaja tai -valokuvaaja, vaan Medianyrkki hoitaa sisällöntuotannon tekstistäsi niin, että esimerkiksi hakukone osaa ottaa sen mahdollisimman hyvin huomioon.

Materiaalisi avulla Medianyrkki saa hyvän käsityksen yrityksestäsi & sen tarjoomasta ja näin ollen sivustoprojektikin käy jouhevammin.

Kun ostopäätös on tehty

Kotisivuprojektin prosessit ja pituus riippuvat siitä, onko kyseessä täysin uudet sivut domainista alkaen, jo olemassa olevat WordPress-sivut vai jollain muulla pohjalla olevat sivut. Katso alta kunkin tapauksen tyypillinen kulku. WordPress on valikoitunut Medianyrkin kotisivujen pohjaksi, sillä se on ylivoimaisesti monipuolisin käytettävyydeltään ja Medianyrkillä on kokemusta eniten juuri WordPressistä. Tämän vuoksi Medianyrkki vaihtaa pohjasi WordPressiin, mikäli sivustosi on tehty jollakin toisella kotisivukoneella.

Täysin uudet sivut domainista alkaen

Kun asiakkaalla ei ole olemassa domainia, tehdään sivut Medianyrkin toimesta alusta loppuun. Yksinkertaisesti voitaisiin tiivistää vaiheet näin:

Mitä asiakkaalta tarvitaan?

WordPress-sivujen muutokset

Kun asiakkaalla on jo WordPress-sivut, joihin tehdään muutoksia, Medianyrkin täytyy ensin tarkastaa että kaikki on ajan tasalla. Prosessi etenee lyhyesti näin:

Mitä asiakkaalta tarvitaan?

Jos palvelimeen on tehtävä muutoksia, tarvitaan webhotelliin tunnukset

Esimerkiksi PHP-version muutos tehdään usein webhotellin hallinnasta.

Kun sivusi eivät ole WordPress-pohjaiset

Kun asiakkaalla on sivut, mutta ne eivät ole WordPress-pohjaiset, täytyy hostingin kautta asentaa domainille WordPress. Tämä usein vie kauemmin aikaa, kun ollaan yhteydessä hosting-palveluntarjoajaan. Prosessi menee lyhyesti näin:

Mitä asiakkaalta tarvitaan?

Joissain tapauksissa on tarpeen vaihtaa hosting-palveluntarjoajaa

Jotkin palveluntarjoajat eivät tue WordPress-asennusta. Tämä vie kauemmin aikaa ja vaatii nykyiseltä hosting-palveluntarjoajalta välittäjäavaimen, jolla saadaan siirrettyä hosting Medianyrkille.

Sivuston rakentamisen jälkeen

Kun sivut ovat valmiit, saat Medianyrkiltä ohjeet pienimuutoisten muokkausten tekoon, esimerkiksi kuvien ja tekstien muokkaamiseen. Medianyrkin saat kiinni arkisin klo 9-14 sivustoon liittyvissä kysymyksissä. Medianyrkki myös tekee muutokset puolestasi sivuille hintaan 68 € / tunti (alv. 0 %). 

Ota yhteyttä. Pistetään kotisivuprojekti käyntiin!

Jaa tämä artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toiminta tauolla.

Medianyrkin toiminta on tällä hetkellä tauolla. Olethan vikatilanteissa yhteydessä ensisijaisesti medianyrkki@gmail.com.

Terveisin, Matias / Medianyrkki