Mitä kotisivut kustantavat?

Mitä kotisivut kustantavat?

Mitä kotisivut maksavat? Kotisivuja pohtiva yritys tai toiminimi saattaa pohtia, mitä kustannuksia sivun tekemisestä aiheutuu. Tässä artikkelissa käydään läpi eri kustannukset, joita sivuston teosta seuraa.

Domain eli verkko-osoite

Haluat yrityksesi kotisivujen osoitteen varmastikin olevan sama yrityksesi nimen, tai ainakin se lyhennettynä. Ensimmäiseksi on siis varattava domain, jolle kotisivusi tullaan rakentamaan. Fi-päätteisen domainin saatavuus voidaan tarkastaa helposti Traficomin domain.fi -palvelusta. Domainin ”omistaminen” on maksullista puuhaa. Ei tosin kallista, kuten alta voidaan nähdä: 

8-15 €

Keskimääräiset domain-kustannukset vuodessa.

Medianyrkki hoitaa tarvittaessa sivustosi teon ihan domainin hankkimisesta alkaen, joten sinun ei tarvitse huolehtia kuin siitä, että saat haluamasi domainin. Domain kauttamme kustantaa 10 € vuodessa.

Domain.fi -palvelusta tarkistat, onko haluamasi domain vapaana.

Palvelin ja hosting-palvelu

Domainin lisäksi tarvitaan palvelin ja hosting-palveluntarjoaja, jossa sivustosi ikään kuin sijaitsee ”pilvessä”. Näitä palveluntarjoajia on runsaasti myös Suomessa, joiden hinnat ja palvelut vaihtelevat suurestikin. Ottaessasi palvelin- ja hostingpalvelut Medianyrkin palveluntarjoajalta (Hakio Consulting), saat sujakat Helsingissä sijaitsevat palvelimet, joilla sivustosi latautuu mahdollisimman nopeasti ja tuen, joka valvoo palvelimia kaatumisen varalta jatkuvasti. Palveluntarjoajamme hoitaa WordPress-alustan domainin palvelimelle ja Medianyrkki hoitaakin loput.

120 €

Keskimääräiset palvelin- ja hostingkustannukset vuodessa Medianyrkin kautta.

Suurimmalle osalle sivustoja riittävä Perus-paketti: 

 • 1 CPU-ydin
 • 20 GB SSD-levytilaa
 • 2 GB RAM
 • AWS Cloudfront CDN
 • Erillinen hajautettu/jaettu tietokantapalvelin 
 • Varmuuskopiot

Jos tilaa ja tehokkuutta tarvitaan enemmän, on saatavilla Plus-paketti:

 • 2 CPU-ydintä
 • 40 GB SSD-levytilaa
 • 4 GB RAM
 • AWS Cloudfront CDN
 • Erillinen hajautettu/jaettu tietokantapalvelin
 • Varmuuskopiot

Pienille sivustoille riittää mainiosti tämä 120 €:lla saatava palvelin- ja hostingpalvelun tila ja tehokkuus. Jos sivustolle on odotettavissa todella suuri joukko liikennettä samanaikaisesti tai sivujen ja sisällön määrä on erittäin suuri, on ehkä syytä tarkastella palvelimen riittävyyttä uudelleen. Palvelimen riittämättömyys saattaa johtaa error-viesteihin, kun sivua yritetään ladata. 

palvelinkeskus
Palvelin on ikään kuin se paikka, jossa sivusi asuu.

Muita kuluja riippuen toiminnallisuuksista

WordPress on jo itsessään erittäin monipuolinen ja suurin osa lisäosista (ns. plugin) on ilmaisia. Siihen on kuitenkin mahdollista ostaa erilaisia lisäosia helpottamaan kotisivun toiminnallisuuksia. Pienellä verkkokaupalla voi olla esimerkiksi tarpeen ostaa Postilta pakettilisäosan, jolla voi tulostaa pakettikortin suoraan pakettiin tai maksutapalisäosan, joka mahdollistaa verkkopankkimaksamisen (tällaiset palvelut ovat usein kuukausi- tai vuosimaksullisia). Toolxilla on esimerkiksi käytössä tarjouspyyntölisäosa verkkokaupassa, joka mahdollistaa asiakkaalle tarjouspyynnön tekemisen ja toisaalta verkkokaupan ylläpitäjälle tarjouksen tekemisen verkkokaupassa.  

5-50 €

Keskimääräinen maksullisen lisäosan (plugin) lisäys WordPressissä

Itse sivuston rakentaminen WordPressissä

Eri sivustojen rakentajiahan on tarjolla satoja jo pelkästään Suomessa, on yrityksiä sekä kevytyrittäjiä ja toiminimiä. Sivuston rakentamiselle harvoin pystytään antamaan valmista hintaa, vaan hinta koostuu sivustonrakentajan tunti- tai projektihinnoittelusta, joka taas vaihtelee täysin toimijasta riippuen, sekä tietysti sivun halutuista ominaisuuksista. Laajemman sivuston rakentamiseen menee tietysti pidempi aika kuin 3-4 -sivuisen sivuston rakentamiseen. 

Elementorilla muokkaus
Käytämme Elementor Pro -sivustonrakentajaa, jota on helppo käyttää.

Medianyrkin tarkoituksena on olla mahdollisimman kustannustehokas ratkaisu sivustojen rakentamisessa. Medianyrkki opastaa myös yrityksiä itse päivittämään omia sivujaan jatkossa käyttäen sivustonrakentajaa, joten tämä parantaa kustannustehokkuutta entisestään – koodaustaitoja ei tarvita! Tietenkin halutessasi teemme pienemmätkin muutokset sivuillesi jatkossakin tuntihinnoittelullamme. Medianyrkin työlle saat aina tyytyväisyystakuun 🙂 

68 €

Medianyrkin työn tuntihinta ALV 0 %.

10-16 h

Arvio ajasta, joka kuluu pienikokoisen sivuston tekoon. Sisältää sisällöntuotannon ja hakukoneoptimoinnin.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous!

Kotisivut ovat yksilöllisiä, joten niille ei myöskään ole yhtä hintaa. Ota rohkeasti yhteyttä niin teemme teille kustannustehokkaan, yksilöllisen tarjouksen!

Jaa tämä artikkeli

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toiminta tauolla.

Medianyrkin toiminta on tällä hetkellä tauolla. Olethan vikatilanteissa yhteydessä ensisijaisesti medianyrkki@gmail.com.

Terveisin, Matias / Medianyrkki