seo_hakukoneoptimointi_artikkeli

Miksi hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeää?

Ihmiset hakevat nykyään tietoa ensin hakukoneista. Sivut on kuitenkin rakennettava niin, että hakukone pitää niistä! Tämä artikkeli kertoo, miksi hakukoneoptimointi (Search Engine Optimization) on tärkeää osana yrityksen digitaalista markkinointia.

Kaikki sivuthan löytyy Googlesta, eikö?

Ei ihan. Sivuston pitää olla Googlen indeksoitavissa ja sillä pitää olla vakuuttavaa sisältöä (algoritmi päättelee, onko sisältö aitoa). Jos et näy ensimmäisellä hakutulossivulla, on mahdollisuutesi klikkauksiin Googlesta minimaaliset – se riippuu ihan hakijan sinnikkyydestä, mutta harvempi siirtyy edes toiselle hakukonesivulle – hakukoneoptimointi on siis tarpeen. Alta grafiikasta näet, miten ihmiset keskimääräisesti klikkaavat ensimmäisellä hakutulossivulla.

Hakutuloksien ensimmäistä tulosta klikkaa 31 %. toista tulosta klikkaa 25 %. kahdeksatta tulosta klikkaa 3 %.

Lähde: Backlinko, 2019

Mitä sivuilla sitten pitäisi olla, jotta ne näkyisi haussa?

Google indeksoi kaikki sivustot ja lisää niitä siten hakemistoonsa. Siksi on tiettyjä ”lainalaisuuksia”, jotka pitää täyttyä, jotta Google edes näyttää sivusi Google-haussa. Alta grafiikasta näet SEO-ammattilaisten luoman hierarkian hakukonenäkyvyydessä.

hakukoneoptimoinnin hierarkia
Hakukoneoptimoinnin hierarkia (MOZ.com. n.d. Muokattu.)

Avainsanaoptimoinnilla tarkoitetaan sitä, että tietyt sanat ja niiden eri muodot esimerkiksi esiintyvät sivustolla useasti. Näin Google saa tietää, että sivustolla puhutaan näistä, ja saattaa nostaa sivun hakutuloksiin tietyllä hakusanalla. Googlen algoritmi päivittyy kuitenkin muiden teknologioiden mukana, joten tällä hetkellä Googlelle tärkeää on esimerkiksi sivuston mobiilikäytettävyys ja nopeus. Toisin sanoen: et pääse hakutuloksissa kovin ylös, mikäli sivusi ei Googlen mielestä toimi nopeasti ja mobiililaitteilla. Muita hakukonenäkyvyyteen vaikuttavia asioita (muun muassa) on, miten muut on linkittäneet sivustoosi, miten itse olet linkittänyt omien sivujesi sisällä sekä muille sivuille omilta sivuiltasi.

Kuulostaako monimutkaiselta?  WordPressissä on onneksi lisäosa, joka opastaa kaikkia hakukoneoptimoinnissa.

Hakukoneoptimointi WordPressissä

Medianyrkki on todennut hakukoneoptimoinnin helpottamiseen hyväksi ilmaisen Yoast SEO -lisäosan. Yoast kertoo jokaisen sivun kohdalla, mitä tekisi toisin, jotta sivu olisi hakukoneen mielestä parempi.  Lisäosalla muutat helposti myös tekstin, mitä hakukoneen tulossivulla näkyy otsikkona sekä kuvauksena sivullesi. 

yoast
Yoast SEO kertoo yksityiskohtaisesti, mitä muuttaisi sivullasi.
Yoast mahdollistaa myös hakutuloksen otsikon ja kuvauksen muuttamisen (ja antaa ideoita myös sen tekstiin!)

Mitä on orgaaninen näkyvyys - entä maksullinen?

Olet ehkä huomannut, että Google-tulosten ensimmäiset tulokset ovat joskus varustettu sanalla ”Mainos”. Tämä tarkoittaa sitä, että sivusto, jolle hakutulos johtaa, on ikään kuin ostanut Googlelta näkyvyyttä omalle sivulleen. 

On kuitenkin huomattu, että ihmiset tunnistavat mainokset ja yleensä selaavat orgaanisiin tuloksiin, eli sellaisiin jotka eivät ole mainoksia vaan päässeet ylös hakutuloksissa ilman maksullista mainontaa. Nämä orgaaniset tulokset ovat useimmiten enemmän relevantteja ja vastaavat paremmin hakijan hakemaa asiaa. Hakukoneoptimoinnilla pyritään ensisijaisesti lisäämään orgaanista näkyvyyttä. Joskus tämä voi olla kuitenkin vaikeaa, jos kilpailevia yrityksiä on kymmeniä ja ne näkyvät sekä maksetuissa hakutuloksissa että orgaanisesti hyvin. 

google orgaaninen hakutulos
Google näyttää hakutuloksissaan sekä maksetut mainokset että orgaaniset tulokset.

Medianyrkiltä saat hakukoneoptimoidut sivut & ohjeet!

Medianyrkki on tutustunut hakukoneoptimointiin WordPressissä ja pyrkiikin rakentamaan kaikki sivustot niin, että niiden orgaaninen näkyvyys olisi mahdollisimman hyvä. Esimerkiksi Toolxin klikkaukset Googlesta on analytiikan mukaan kasvaneet yli 50 % tammikuusta 2020 hakukoneoptimointiin panostamisen johdosta.

Ota yhteyttä Medianyrkkiin, mikäli sinulla on tarvetta uusille sivuille tai vanhojen hakukoneoptimoinnin parantamiseen!

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Suunnitellaan teille yhdessä toimivat ja hakukoneoptimoidut sivut!

Jaa tämä artikkeli

4 ajatusta aiheesta “Miksi hakukoneoptimointi (SEO) on tärkeää?”

  1. Paluuviite: Mitä kotisivut kustantavat? - Kotisivut yrityksellesi Medianyrkiltä

  2. Paluuviite: Mitkä asiat vaikuttavat sivuston nopeuteen? - Medianyrkki

  3. Paluuviite: Mitä verkkokaupan perustaminen vaatii? - Medianyrkki

  4. Paluuviite: Mikä domain? Mikä palvelin? Kotisivusanastoa suomeksi - Medianyrkki

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Toiminta tauolla.

Medianyrkin toiminta on tällä hetkellä tauolla. Olethan vikatilanteissa yhteydessä ensisijaisesti medianyrkki@gmail.com.

Terveisin, Matias / Medianyrkki